Sluit brochure

Hoe verloopt de ontwerpfase?

Door Leonie, 11 februari 2020

Je hebt interesse in het bouwen van een nieuwbouwwoning. Dat snappen wij heel goed! Toch echt gaaf om je eigen huis helemaal naar eigen wens te ontwerpen en daarna tot leven te zien komen! Grote kans dat je nog niet eerder je eigen huis hebt gebouwd. Geen probleem! Ons bouwteam biedt jou een zelfbouwoplossing. Met een complete en persoonlijke begeleiding ontwerpen en bouwen wij samen met jou in 8 stappen jouw droomwoning. Zie ons als de helpende hand in de wereld van vergunningen, schetsontwerpen, begrotingen, technische bouwrapporten en aannemingsovereenkomsten. 

Wil jij jouw plannen vrijblijvend door ons bouwteam laten inventariseren, neem dan contact met ons op. Daarmee zet jij eigenlijk al de eerste stap van ons 8 stappenplan, namelijk het kennismakingsgesprek!

Stap 1 Kennismakingsgesprek
Tijdens ons kennismakingsgesprek leggen wij met behulp van een vragenlijst jouw woonideeën en eisen vast in ons wensenprogramma.
Stap 2 Ontwerpfase
De tweede stap is de ontwerpfase. Deze fase kent 3 fases: het schetsontwerp, het voorlopige ontwerp en het definitieve ontwerp. Jouw wensenprogramma is de basis voor het schetsontwerp. Vind je het lastig om zelf wat te verzinnen of weet je niet wat passend is? Put dan inspiratie uit ons portfolio. Bij het schetsontwerp houden wij rekening met de gemeentelijke randvoorwaarden. De mogelijkheden binnen het bestemmingsplan en de welstandnota of beeldkwaliteitsplan worden voor jou geïnventariseerd. Het ontwerp presenteren wij bij ons in de showroom. Hierbij bespreken wij ook direct de begroting, zodat jij een goed beeld krijgt van de kosten die bij het bouwen van een huis komen kijken. Opmerkingen op het schetsontwerp worden verwerkt in het voorlopige ontwerp. Dit is ook het moment dat we jou in onze showroom een aantal keuzes voorleggen. Denk bijvoorbeeld aan de stenen, dakpannen en binnendeuren. Ook ontvang jij een optielijst voor aanvullende wensen, zoals extra wensen in bouw of installaties. Het voorlopige ontwerp toetsen wij (indien nodig) bij de Welstandscommissie van de gemeente. Naar aanleiding van jouw opmerkingen op het voorlopige ontwerp maken wij het definitieve ontwerp.
            
Burenmatch
Heb jij bouwplannen voor een twee-onder-één-kap-woning? Ook geen probleem. We matchen al jaren buren op basis van stijl, woonwensen en budget. Lees er hier meer over…

Stap 3 De offerte
Na afronding van de ontwerpfase ga je door naar de derde stap, de offerte. Dit is de offerte voor de aanneemsom (incl. voorwaarden) met de bijbehorende documenten, zoals de technische omschrijving en een installatie en stelpostenlijst. Het ondertekenen van de definitieve offerte staat in deze stap centraal. Je bent dan echt een hele stap dichterbij jouw droomhuis. 

Het doorlopen van de eerste 3 stappen van ons 8 stappenplan duurt ongeveer 9 weken. Hopelijk ben je na al deze informatie iets wijzer geworden. Heb je er al zin in? Wij wel en delen graag onze kennis met jou! Zeg nu zelf: je eigen huis bouwen moet toch een feest zijn? Ons bouwteam is in ieder geval pas tevreden als jij dat gevoel hebt!