Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
nieuwbouw-smart-home-huisautomatisering
Slim huis

Hoe maak je van jouw nieuwe woning een "smart home"?

Door het automatiseren van de dagelijkse handelingen in jouw woning zorg jij voor meer comfort, gemak, veiligheid en is de temperatuur goed beheersbaar. 

Hoe dragen huisautomatisering en een lichtplan bij aan een slim huis? 

Op deze pagina leggen wij jou uit hoe een huisautomatisering (ook wel genoemd domotica) en lichtplan bijdragen aan een slim huis. En welke voordelen dit heeft heeft voor jou als bewoner.

Huisautomatisering
Door huisautomatisering worden processen en handelingen in je nieuwe woning geautomatiseerd. Dit bestuur je dan  bijvoorbeeld met je smartphone of met een paneel dat aan de muur is gemonteerd.

Het automatiseren van processen in je woning zorgt voor meer comfort, gemak, een goed klimaat en veiligheid. Door het gebruik van huisautomatisering heb je volledige controle over je huis zodat je nóg comfortabeler kan wonen in jouw nieuwe woning.  

Een lichtplan
Licht is essentieel in een ruimte en versterkt de architectuur en daarmee de sfeer van jouw woning. Naast het ‘mooi’ moet het ook natuurlijk ook functioneel zijn. 

Het lichtplan kan een mooie toevoeging zijn op jouw huisautomatisering. Je zorgt er dan voor dat de domotica perfect aansluit en alle functies optimaal zijn benut.

De 4 thema's voor huisautomatisering

1.
Comfort

Terwijl jij met een kop thee op de bank zit en de tv aanklikt, zet het systeem de muziek van de speakers stop. Ondertussen sluiten de gordijnen omdat het buiten donker wordt.

Hegeman_Bouwteam_huisautomatisering_comfort
2.
Gemak

Je bent op je werk en je telefoon gaat af. De deurbel gaat namelijk en ziet door de camera bij de voordeur een pakketbezorger staan. Je vraagt hem het pakketje af te geven bij de buren en kunt weer verder werken.

nieuwbouw_huisautomatisering_voordelen
3.
Veiligheid

Jouw kind slaapt op de boven verdieping, wordt wakker en komt naar beneden. Wel zo veilig dat de spots zachtjes aangaan op bijvoorbeeld 20%, zodra de eerste traptree wordt betreden.

Hegeman_Bouwteam_Image_with_step_desktop_1080x1080px -veiligheid2
4.
Klimaat

Het slimme systeem herkent een felle zon en brengt de zonwering omlaag. Terwijl jij vanuit je werk naar huis rijdt steekt er een fikse wind op. Jouw zonwering herkent dit en haalt de zonwering voor de zekerheid weer omhoog. Om toch een aangename temperatuur te behouden gaat de airconditioning aan. Handig toch?

Hegeman_Bouwteam_slim_huis-huisautomatisering

Heb jij al nagedacht over een lichtplan voor je huis?

Naast huisautomatisering werken wij ook met plezier het lichtplan voor jou uit. Want licht is essentieel in jouw nieuwe huis. Verkeerd gekozen verlichting kan in één klap een smaakvol interieur tenietdoen, een kunstwerk niet tot zijn recht laten komen of jou simpelweg onvoldoende licht bieden. Dat zou zonde zijn. In samenwerking met de lichtadviseur van TechToday helpen wij jou om van jouw nieuwe huis een nog comfortabeler thuis te maken. 

Wat houdt een lichtplan in?

Op basis van de indeling van jouw woning werkt de lichtadviseur een lichtplan uit dat past bij jouw specifieke wensen. Door zijn jarenlange ervaring weet hij als geen ander wat een perfect uitvoerbaar ontwerp voor een lichtplan is. Hiermee gaat de verlichting naadloos op in het interieur. 

Het lichtplan kan ook doorgetrokken worden naar buiten. Dit versterkt het binnen-buiten gevoel en hierdoor komt jouw woning extra mooi uit wanneer de avond valt. Koppel er sensoren en/of tijden aan en je maakt je huis gelijk een stuk veiliger.   

De adviseur presenteert het lichtplan eerst als concept. Na een feedback ronde levert hij een definitief lichtplan op inclusief:
      >  Moodboard
      >  Indelingsplan 
      >  Voorstel armaturen (incl. prijs)

      >  Technische uitwerking

Hegeman bouwteam
Hegeman_Bouwteam_lichtplan_nieuw_slim_huis_huisautomatisering

Ons team staat voor jou klaar

Nieuwsgierig naar wat ons team voor jou kan betekenen? Zet dan zelf de eerste stap en maak kennis met ons!

Hegeman_Bouwteam_leonie_interieurstyliste_twello
Leonie Hutten, interieurstyliste