Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Klantreis

In 8 stappen naar jouw droomhuis

Van ontwerp tot realisatie begeleidt ons bouwteam jou. Dit verloopt stapsgewijs en ons team bewaakt naast de structuur ook de tijd. Lees hieronder meer over de 8 stappen of kom eens kennismaken!

1.
Initiatieffase

Wil jij jouw plannen vrijblijvend door Hegeman Bouwteam laten inventariseren, neem dan contact met ons op. Tijdens een kennismakingsgesprek leggen wij met behulp van een vragenlijst jouw woonideeën en eisen vast in ons wensenprogramma.

Jouw begeleider is
Hegeman_Bouwteam_architect_twello
2.
Het ontwerp

De ontwerpfase kent 3 fases: het schetsontwerp, het voorlopige ontwerp en het definitieve ontwerp. Jouw wensenprogramma is de basis voor het schetsontwerp. Stapsgewijs doorlopen we de fases tot het definitieve ontwerp helemaal naar wens is.

Jouw begeleider is
Hegeman_bouwteam_stappenplan_bouwen_huis
3.
Omgevingsvergunning

Zodra het ontwerp definitief is, vragen wij de omgevingsvergunning voor jou aan. De tekeningen worden hiervoor verder uitgewerkt met details, constructieberekeningen, een bouwbesluittoetsing, de MGP en BENG berekening.

Jouw begeleider is
Hegeman_Bouwteam_omgevingsvergunning_hulp

“Ons stappenplan brengt overzicht en rust. Dit geeft jou de ruimte om te genieten van jouw bouwavontuur.”

Martijn Hegeman,
projectleider
4.
Overeenkomstenfase

Nadat de vergunning door ons is ingediend stellen wij de aannemingsovereenkomst voor jou op. Dit doen wij in overleg met jou en samen met de best passende bouwpartner voor jouw ontwerp. Profiteer van het feit dat wij de taal spreken van de aannemers. Wij leggen jou graag al hun technische termen uit. Maak ook vooral gebruik van onze kennis van de actuele prijs-kwaliteit verhouding.

Jouw begeleider is
Hegeman_Bouwteam_Team_desktop_725x725px_Laura
Hegeman_bouwteam_stappenplan_bouwen_huis
5.
Interieur (optioneel)

Kies jij voor een aanvullend interieurpakket? Dan werken wij, nadat het ontwerp van jouw nieuwe woning definitief is, ook het interieur voor jou uit. Onze interieurstylist inventariseert jullie smaak, welke meubels meegaan naar het nieuwe huis en de (praktische) woonwensen. Zij begeleidt jullie door de vele mogelijkheden die het nieuwe huis biedt en laat dit zien in een 3D interieurpresentatie.

Jouw begeleider is
Hegeman_bouwteam_stappenplan_bouwen_huis
6.
Installatie en bouwvoorbereiding

Nadat de overeenkomsten met de aannemer rond zijn, start de werkvoorbereiding middels het uitwerken van de werktekeningen. De installateur haakt aan met het uitwerken van installatietekeningen. Uiteraard begeleiden wij jou hierin volledig.

Jouw begeleider is
Hegeman_Bouwteam_bouwbegeleiding_zelfbouw
7.
De bouw

De bouw gaat van start. Je maakt kennis met de uitvoerder en wij volgen voor jou de bouw op de voet, leggen ontwikkelingen vast en informeren jou over de status. Tijdens de kijkmomenten neem jij zelf ook regelmatig een kijkje. Je ziet straks letterlijk jouw huis tot leven komen.

Jouw begeleider is
Hegeman_bouwteam_stappenplan_bouwen_huis
8.
Oplevering

Het moment is daar: je ontvangt de sleutel van jouw droomhuis! Bij de oplevering zijn wij aanwezig en checken wij samen of “alle puntjes op de i” zijn gezet.

Jouw begeleider is
Hegeman_bouwteam_stappenplan_bouwen_huis

“Trots op mijn bouwteam dat extra stapjes zet voor onze opdrachtgevers. Dat maakt het verschil.”

Bas Hegeman,
algemeen directeur

Wil jij ook jouw droomhuis realiseren?

Ben jij geïnteresseerd in een project of heb je een eigen kavel? Wij helpen jou bij alle stappen in het traject. Ontdek wat Hegeman voor jou kan betekenen.

Hegeman bouwteam
Hegeman Bouwteam
Mirte Oosterwijk, tekenaar