Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Bouwreis familie Beekman

De reis van de familie Beekman naar hun droomhuis

Welkom op de pagina van de familie Beekman. Hoe leuk! We volgen hun bouwreis naar hun droomhuis. Dus met kijkjes achter de schermen, beslismomenten, tips en ervaringen. Van ontwerp tot realisatie volgens ons stappenplan. Zijn we supertrots op, want nu kunnen wij jou laten zien hoe de bouw van een nieuw huis verloopt! Op deze pagina vind jij de vlogs en beelden die al zijn gepost op Facebook en Instagram. Kijk je mee? 

1.
Initiatieffase

Na een spannende verloting heeft de familie Beekman een bouwkavel in de Schaker in Twello toegewezen gekregen. Na gesprekken met Joris hebben zij hun droom aan ons toevertrouwd. Er is een uniek ontwerp getekend op basis van hun woonwensen, stijl en budget. 

Nu kunnen alle vervolgstappen in gang worden gezet!

 

 

 

Hegeman_Bouwteam_bouwreis_beekman_inititief
Hegeman_Bouwteam_bouwreis_beekman
2.
Het ontwerp

Deze schets is speciaal ontworpen voor Wendy en Maurice voor hun kavel in plan De Schaker, Deelplan Oost II. Deze riante vrijstaande villa biedt ruimte. Een echt familiehuis. Er is gekozen voor stijlvol bruin/rood genuanceerd metselwerk met verduurzaamd houten gevelbekleding. Deze villa wordt gekenmerkt door zijn hellende kap en dit geeft deze woning een eigentijds element mee. De combinatie met het kleur -en materiaalgebruik maakt er een heel karaktervol en warm geheel van.

Hegeman_Bouwteam_bouwreis_beekman_schets

“Het stappenplan bracht ons overzicht en rust. Dit gaf ons de ruimte om te genieten van ons bouwavontuur.”

Familie Beekman
3.
Omgevingsvergunning

Mark checkt de status van de vergunning van de familie Beekman. Hij verzorgt het gehele vergunningstraject binnen ons bouwteam. Dit is stap 3 in ons stappenplan. Een belangrijke, want zonder vergunning geen bouw.

Na ongeveer 8 weken weken is de vergunning binnen en 6 weken later is hij onherroepelijk. Altijd een fijne stap in een bouwproces. Zo ook voor de familie Beekman.

Voor ons het moment om op de bouwkavel een schetsontwerp te laten zien door middel van een bouwhekdoek. De leuke selfie hieronder maakte de familie Beekman. Nora en Carlijn maakten er ook nog een vreugdedansje bij. Nieuwsgierig? Check insta

Hegeman_Bouwteam_bouwreis_beekman_mark
4.
Overeenkomstenfase

Petra organiseert binnen ons team de overeenkomsten. De aannemingsovereenkomst en de grondovereenkomst. Zo ook voor de familie Beekman. Dit is stap 4 in ons stappenplan.  

Bij deze stap hoort ook het Woningborg Certificaat. Zie dit als een garantie voor de familie Beekman. Het certificaat geeft hun zekerheid en beschermt hen als consument zodat ze minder risico lopen. Het waarborgt namelijk dat hun woning gegarandeerd wordt afgebouwd.          

Na het tekenen van de overeenkomsten zijn Wendy en Maurice officieel eigenaar van hun kavel op De Schaker in Twello. Nadat de omgevingsvergunning binnen is, maakt de notaris de akte van levering van de grond op. Wederom een leuk moment in hun bouwreis en zetten ze dus met een glimlach hun handtekening eronder.

Hegeman_Bouwteam_bouwreis_beekman_tekenen
5.
Interieur (optioneel)

Voor Wendy en Maurice werkten wij het interieur ook uit. Om zo hun exterieur en interieur optimaal met elkaar te verbinden. Ze maakten kennis met onze interieurstylist. Tijdens de kennismaking inventariseerde zij hun smaak, welke meubels meegaan naar het nieuwe huis en de (praktische) woonwensen. Zij loodste hun door de vele mogelijkheden die een nieuwe huis biedt. Samen kozen ze een geschikt kleurenpalet om vanuit die basis hun woonstijl verder neer te zetten. Dit werd gepresenteerd door middel van een op maat gemaakt moodboard en indelingsplan. Na finetuning van het moodboard en de plattegrond werkten wij vervolgens het interieur in 3D uit. Zo komt het wel echt tot leven!   

Hegeman_Bouwteam_bouwreis_beekman_interieur
6.
Installatie en bouwvoorbereiding

Een van de leukste dingen in een bouwproces; het uitzoeken van een nieuwe badkamer en keuken. Wendy en Maurice hebben passend bij hun nieuwe woonstijl een mooie badkamer en keuken uitgezocht. Mooi op tijd. Heel goed, want dit is ook nodig voor de 6e stap in ons stappenplan, namelijk de installatie en bouwvoorbereiding.  

Hiervoor maken Wendy en Maurice digitaal kennis met bouwteamlid Ellen van Hal. Ellen helpt ze bij het gehele installatieproces. Zij kijkt mee naar de werktekeningen, tekeningen van de keuken en badkamer en helpt ze de juiste keuzes te maken. 

Hegeman_Bouwteam_bouwreis_beekman_installatiegesprek
7.
De bouw

Yeah! De bouw is gestart! Weken van voorbereiding gaan er aan vooraf, maar nu is het moment daar; de bouw is echt van start gegaan. De woning van de familie Beekman wordt gebouwd door een van onze bouwpartners Klomps Bouwbedrijf.

Op onderstaande foto kun je zien dat de bouw lekker door loopt volgens planning. Terwijl de mannen van Bouwbedrijf Klomps druk bezig zijn, komen Wendy en Maurice nu langzaam toe aan het uitvoeren van hun interieurplan. Zoals het uitzoeken van hun nieuwe eettafel en kasten. Volg hun reis op insta   

Tijdens de vooroplevering hebben Wendy en Maurice een rondje door het huis gemaakt. Met een 3D afbeelding van de toekomstige keuken kunnen ze alvast dromen hoe ze straks kunnen genieten in hun droomhuis!

 

Hegeman_Bouwteam_bouwreis_beekman_bouw
8.
Oplevering

Het moment is daar: de familie Beekman heeft de sleutels van hun droomhuis ontvangen!

Bij de oplevering waren wij aanwezig en hebben we samen met Wendy en Maurice gecheckt of "alle puntjes op de i" zijn gezet. 

Dit is het geval, dus tijd voor een mooie foto voor het droomhuis van de familie Beekman. 

Altijd mooi om te zien hoe de trotse eigenaren eindelijk de sleutels ontvangen en aan de slag kunnen om van het huis hun thuis te maken!

Hegeman_Bouwteam_bouwreis_beekman_oplevering

Wil jij ook jouw droomhuis realiseren?

Ben jij geïnteresseerd in een project of heb je een eigen kavel? Wij helpen jou bij alle stappen in het traject. Ontdek wat Hegeman voor jou kan betekenen.

Hegeman bouwteam
Hegeman Bouwteam
Mirte Oosterwijk, tekenaar Hegeman