Menu
Sluiten
Menu
Sluiten

De modern landelijke villa van de familie Groot Koerkamp

3 september 2021, laatste update 18 november 2021

Clemens Groot Koerkamp (48), Miranda Pol-Groot Koerkamp (45), Robin (12), Loes (10), Kim (9), Anouk (9) en pup Buddy (4mnd) zijn sinds december 2017 de trotse eigenaren van een modern landelijke villa in Wilp. De villa telt maar liefst 386 m² woonoppervlakte en een inhoud van 1250 m³.

Het is een zonnige zaterdagmiddag als onze stagiaire Rosan en Leonie de oprit oprijden van de Zonnenbergstraat in het Gelderse dorp Wilp. Met open armen worden wij ontvangen door de familie Groot Koerkamp in hun prachtige moderne, landelijk gelegen droomhuis. Buddy, de labradoodle pup dartelt lekker om ons heen en de kids laten een salto zien op de trampoline. Met een kop koffie erbij raken we aan de praat... 

 

Altijd al zelf een huis willen bouwen? 
Jazeker, na een zoektocht in de bestaande woningmarkt, kwam er opeens een kans voorbij. Dichtbij het ouderlijk huis van Miranda, sloeg de bliksem in een woonboerderij en deze brandde volledig af. De huidige bewoners waren al op leeftijd en zagen af van het opnieuw bouwen van hun thuis op de plek waar zij al meer dan 20 jaar woonden. 'Tijdens onze vakantie in Frankrijk kwam de brand en de mooie plek bij ons ter sprake en we trokken gelijk de stoute schoenen aan. Niets voor ons om dat te doen, maar we vonden de plek zo mooi' vertelt Miranda. Zij legden contact met de grondbezitters en deelden hun interesse in de mooie landelijke woonplek aan de rand van Wilp, dichtbij het naastgelegen dorp Twello. De eerste stap richting hun nieuwe huis bleek hiermee gezet, want de kavel werd hun gegund. De kavel was gevonden. En toen? Clemens: 'Als eerste heb ik mijn achterneef Hans Groot Koerkamp van Bouwbedrijf Koerkamp gebeld. We wilden sowieso graag dat hij ons nieuwe huis zou bouwen. Daar omheen hebben we eigenlijk ons eigen bouwteam georganiseerd. Zo kwamen we bij Hegeman uit voor het ontwerp en de bouwbegeleiding, bij Linda Pol voor het interieurplan, bij Marcel Interieurs voor een deel van de uitvoering van het interieur en bij de Tuinen van Bosch voor onze tuin. Toch mooi zegt Clemens, zo'n lokaal team, samengesteld op basis van vertrouwen. 

 

“Onze wensenlijst was eigenlijk niet zo groot”

 

En dan start de ontwerpfase? 

Joris start de ontwerpfase met de vraag: waar dromen jullie van en aan welke wooneisen moet het voldoen. Miranda vertelt: onze wensenlijst was eigenlijk niet zo groot. We wilden graag 5 slaapkamers, zodat ieder kind een eigen slaapkamer zou krijgen, een ruimere badkamer met het oog op de toekomst met onze 3 dochters en meer ruimte in de keuken voor het ontvangen van familie en vrienden. En Clemens had ooit een wastunnel gezien bij een ander huis, dat leek hem ook wel gaaf!' Een uitgesproken voorkeur voor stijl hadden ze in eerste instantie niet echt. Bij de zoektocht hier naar toe kwamen al snel de materialen wit stucwerk, riet, zwart hout, baksteen en veel glas voorbij. Het idee voor een moderne woonboerderij ontstond al snel. Clemens: 'Joris voelde goed aan wat wij wilden. Hij schetste eigenlijk al vrij snel het huis waar wij volmondig ja tegen zeiden'. De uitdaging zat hem erin of ons programma passend was op deze locatie. Het bestemmingsplan schreef een maximale inhoud van het hoofdgebouw van 750 m³ voor. Daarnaast waren er echter diverse mogelijkheden om een groter huis te bouwen op deze locatie, zonder dat het heel groots ging ogen. Door te werken met bijgebouwen, vergunningsvrije bouwwerken en een kelder, kon de woning worden uitgebreid en waren zo alle wensen passend op deze locatie. Clemens reageerde vol enthousiasme op de kelder omdat hij goede herinneringen heeft aan de grote kelder in het ouderlijk huis van een goede vriend. Hij bracht er vele uren door in 'hun jeugdhonk'. De meeste mannen lopen wel warm voor een 'mancave' maar Clemens zag direct potentie voor zijn 4 kids. Geweldig voor ze als ze straks met vrienden willen samenzijn, zonder ons als ouders erbij. Even een potje tafeltennissen, darten, gamen of een film kijken. Of wie weet ooit als gastenverblijf voor familie. 

 

“Joris heeft elementen en details in het huis verwerkt die wij zelf nooit hadden bedacht!”

 

Dus het ontwerp stond best snel? 

Ja eigenlijk wel, zegt Miranda. Na enkele correcties op het eerste schetsontwerp, heeft Joris ons door de omgevingsvergunning geloodst en kon de bouw na een paar maanden van start. Parallel aan dit proces werkten ook de andere bouwteamleden mee, waardoor er direct een goede afstemming was tussen het ontwerp van de woning, het interieur, de tuin en de bouwprijs. Het is fijn om samen met deskundigen de juiste beslissingen te kunnen nemen om het ontwerp ook echt tot in alle kleine details uit te voeren. Door de bouwbegeleiding van Hegeman is ons veel denk, -en besliswerk uit handen genomen. De samenwerking tussen alle partijen onder leiding van Hegeman hebben wij als heel prettig en geruststellend ervaren. De bouw was gedurende het hele proces in goede handen.

Hegeman_Bouwteam_familie_grootkoerkamp

Helemaal gesetteld voor de toekomst?

Nog een paar kleine wensen uitvoeren zoals een hekwerk om het huis voor Buddy en een goal op het grasveld. Maar dan is het klaar en gaan we door met genieten van ons nieuwe thuis. Een huis bouwen op zo'n mooie plek aan de rand van Wilp doe je in onze ogen maar één keer dus wij gaan hier voorlopig niet weg! 

Hegeman_Bouwteam_landelijke_villa

Benieuwd naar de rest van deze woning?

Bekijk alle foto’s
Leonie Hutten,
Adviseur marketing & communicatie bij Hegeman Bouwteam

Kijk ook eens binnen bij