Sluit brochure

Schets van de maand Januari '19

Moderne kubistische villa, speciaal ontworpen voor een vrijstaande kavel in Het Berghege in Zutphen. Een modern huis met strakke, rechte lijnen, minimalistische detaillering en een open indeling. Daardoor lopen de ruimtes voor wonen, eten, werken en slapen als vanzelf in elkaar over en staat het huis in direct contact met de tuin. Door de hoge gevel en de grote ramen vullen de ruimtes zich met licht. Ook kenmerkend voor de moderne bouwstijl: het gebruik van alternatieve materialen, zoals de zwart houten gevelbekleding en stucwerk. De centrale verbindingsas door de woning zorgt voor veel licht en een natuurlijke routing door het huis. Aan deze as zijn de gesloten en open ruimten aan elkaar gekoppeld. Door aan het uiteinde van deze as uitzicht op de kavel te genereren wordt een zichtlijn dwars door de woning heen getrokken. Hierdoor wordt de dieptewerking van de woning versterkt. Aan de zuidzijde van de as ligt de woonkamer, die door de grote pui aan de achterzijde volledig op de diepe tuin is gericht. De dubbele deuren verbinden de keuken met de woonkamer en zorgen voor extra sfeer.

Januari '19
Vrijstaande woning
201 m²
800 m³
4 slaapkamers
bijkeuken/berging
entree zijkant
2 woonlagen
Selecteer woning