Sluit brochure
Door Leonie, 23 oktober 2017
De bewoners
Wie Bas Jansen (47, RVE Manager zorg), Ienke Jansen (48, trainer/systeemcoach), Melle (17 jaar), Joppe (9 jaar) en hond Tjibbe. Wat vrijstaand, nieuwbouw, jaren 30, 180 m2 woonoppervlakte. Waar Villahoeve fase 1, Apeldoorn, sinds juni 2017. Woonsmaak industrieel en vintage.
De wens om groter te wonen in 2015, maakte dat Bas en Ienke hun oude huis te koop hebben gezet. Ze besluiten voor nieuwbouw te gaan. ‘Toch fijn als je huis in één keer gewoon helemaal klaar is’, zegt Ienke. Bij toeval loopt Ienke tijdens een wandeling met hond Tjibbe tegen een mooi gelegen kavel aan in de nieuwe wijk Villahoeve. Enthousiast thuisgekomen wordt gelijk de beschikbaarheid gecheckt en komen Bas en Ienke uiteindelijk uit bij Hegeman bouwteam.
Zelfbouwen is leuk
Bij de eerste kennismaking met Joris was al snel duidelijk dat ze heel goed wisten hoe hun droomhuis eruit ziet. Het eerste schetsontwerp wordt opgeleverd. Her en der wordt het nog iets aangepast en daarmee ontstaat razendsnel het definitieve ontwerp van hun nieuw te bouwen droomhuis. Ook de vergunningsfase verloopt soepel en de start van de bouw is een feit. Beetje bij beetje komt hun droomhuis tot leven. Bas: ‘We hebben zowel de ontwerpfase als de bouwfase ervaren als erg leuk. Onze gouden tip aan alle zelfbouwers van Nederland; maak een goede planning voor het moment dat je zelf aan de slag moet. En dan bedoel ik het moment dat je van Hegeman de sleutel overhandigt krijgt. Stem goed af met de uitvoerende partijen in welke volgorde alles gaat lopen. Zo houd je overzicht en controle in de laatste fase van jouw bouwproces.’     

Alle lof voor Ienke
Bas geeft zijn vrouw alle lof voor de inrichting. ‘Ienke heeft zich druk gemaakt voor de inrichting en dat heeft ze goed gedaan. Gelukkig hebben ze dezelfde smaak dus beslissingen op dat gebied zijn snel gemaakt.’ Na maanden verzamelen op Pinterest is een industrieel en vintage interieur geboren. ‘Het is bijna af beneden’, vertelt Ienke. ‘Een stalen pui met openslaande deuren tussen de woonkeuken en de woonkamer staat nog hoog op ons wensenlijstje.’    
Het lievelingsplekje in huis is toch wel de woonkeuken. Terwijl Ienke staat te koken aan het eiland, zit er altijd wel iemand van het gezin lekker in de buurt om haar gezelschap te houden. Melle zit liever boven te chillen op zijn mega zolder slaapkamer met loungehoek, terwijl Joppe zich het liefst nestelt in het hoekje van de grote hoekbank voor de tv.  
Nieuw thuis
De tuin is meer Bas zijn ding. Hij heeft het ontwerp al klaarliggen, maar moet nog even wachten op het juiste moment van inplanten. ‘Meer privacy is nog een must, maar voor nu nemen we even genoegen met ons terras en grasveld’, vertelt Bas. Hond Tjibbe kwispelt vrolijk door de tuin. Daar kun je toch eigenlijk wel uit opmaken dat ook de kleinste bewoner van dit prachtige familiehuis dik tevreden is met zijn nieuwe thuis.